Dream Maker 老漂 不要有和人斗的心,你要赢的是你自己!

2020 丝路商贸英语(义乌工商职业技术学院) 最新满分章节测试答案

M1 Getting to know B&R Test M1

1、 问题:BRI refers to Belt and Road Initiative proposed by Chinese President Xi Jinping. When and where was BRI mentioned for the first time?
选项:
A:2013, Pakistan.
B:2014, Kazakhstan.
C:2013, Kyrgyzstan.
D: 2013, Kazakhstan.
答案: 【 2013, Kazakhstan.

2、 问题:There are six Economic Corridors along the Belt and Road, they are the New Eurasia Land Bridge Economic Corridor, the China-Central Asia-West Asia Economic Corridor, the China-Pakistan Economic Corridor, the Bangladesh-China-India-Myanmar Economic Corridor, the China-Indochina Peninsula Economic Corridor and the last one is ____.
选项:
A:China-Mongolia-Russia Economic Corridor
B:China-Korea-Russia Economic Corridor
C:China-Japan-Russia Economic Corridor 
D:China-Korea-Japan Economic Corridor
答案: 【China-Mongolia-Russia Economic Corridor

3、 问题:CRE refers to the China’s fast freight trains bound for Europe with 3 major routes, they are___.
选项:
A:the western, the middle and the eastern routes
B:the western, the middle and the southern routes
C:the western, the northern and the eastern routes
D:the eastern, the middle and the southern routes
答案: 【the western, the middle and the eastern routes

4、 问题:When was the first CRE launched?
选项:
A:February, 2011.
B:March, 2011. 
C:April, 2011.
D:May, 2011.
答案: 【March, 2011. 

5、 问题:The Yiwu-London route crossing _countries runs over _ kilometers. 
选项:
A:8, 12000
B:9, 16000
C:9, 12000 
D:8, 16000
答案: 【9, 12000 

6、 问题:China now is the UK’s __largest source of imports.
选项:
A:first
B:second
C:third
D:fourth
答案: 【second

7、 问题:The length of Yiwu-Madrid route is around___ and it only takes ___weeks to complete the journey.
选项:
A:13000 km, 2 
B:14000km, 3
C:13000km, 3 
D:D. 14000, 2
答案: 【13000km, 3 

8、 问题:The train carries tons of cargo-mostly_____.
选项:
A:toys, stationery and other items for sale
B:handicrafts, stationery and other cargos
C:toys, ornaments and other items for sale
D:handicrafts, ornaments and other cargos
答案: 【toys, stationery and other items for sale

9、 问题:When was the Maritime Silk Road first formed?
选项:
A:Qin and Han Dynasty.
B:Tang Dynasty.  
C:Ming Dynasty. 
D:Qing Dynasty.
答案: 【Qin and Han Dynasty.

10、 问题:The Maritime Silk Road is China’s grand trillion dollar plan to link up __countries and ____billion people. 
选项:
A:64, 4.4 
B:65, 4.4
C:65, 4.3
D:65, 4.3
答案: 【65, 4.4

11、 问题:Yiwu, located in the ______ of the Yangtze River Delta       is about 300km away from Shanghai.
选项:
A:east
B:south
C:west
D:north
答案: 【south

12、 问题:Yiwu is building globally a commercial circulation platform of_______. 
选项:
A:logistics
B:technology
C:production and marketing
D:agriculture
答案: 【production and marketing

13、 问题:There are 9 countries in ASEAN joining the Belt and Road. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

【作业】M1 Getting to know B&R Assignment M1

1、 问题:Belt and Road Initiative is a national strategy. What do you know about it?
评分规则: 【 字数不少于100词,结构清晰,明显语法错误少少于5处。

M2 Countries & religions Test M2

1、 问题:Spain locates in the ____ of Europe with an area around 504730 square kilometers.
选项:
A:east
B:south
C:southeast
D:southwest
答案: 【southwest

2、 问题:Madrid and _ became cities of friendship in 1985.
选项:
A:Hangzhou
B:Suzhou
C:Tianjin
D:Beijing
答案: 【Beijing

3、 问题:Russia is the largest country in the world, covering more than ______of the Earth’s inhabited land area with a population of 143 million people.
选项:
A:1/8
B:1/7
C:1/6
D:1/5
答案: 【1/8

4、 问题:Russia has less than __ of Chinese FDI(Foreign Direct Investment) going to it according to the video.
选项:
A:4%
B:3%
C:2%
D:1%
答案: 【1%

5、 问题:Thailand which is famous for its_____ locates in the heart of Southeast Asia according to the video.
选项:
A:food
B:commodity
C:beautiful islands and beaches
D:technology
答案: 【beautiful islands and beaches

6、 问题:Thailand and China established diplomatic ties in __.
选项:
A:1985
B:1975
C:1965
D:1955
答案: 【1975

7、 问题:Malaysia remains a favorite destination of tourism with a year-round __ climate.
选项:
A:subtropical
B:temperate
C: continental
D:tropical
答案: 【tropical

8、 问题:Malaysia and China established diplomatic ties in __. 
选项:
A:1974
B:1975
C:1976
D:1977
答案: 【1974


Tags:

发布: 老漂 分类: 软件|英语 评论: 0 浏览: 6
留言列表
发表留言
◎欢迎参与讨论,请在这里发表您的看法、交流您的观点。